dinsdag 7 december 2010

Laatste week bij Muziekschool DEPIANO !! Aahhh!

Lieve mensen,    "BEWUST leven en ontdekken"  dat is voor mij de drijfveer om te vertrekken...

<<<--- Om in de caribische sfeer te komen hiernaast een fotoootje van mij tijdens een repetitie met een leuke Reggaeband.......De muts is afkomstig van Jamaica.  Mijn blanke huid verraad al dat ik hier in Nederland zit rondom deze tijd (december) vorig jaar..  :-)

Sinds ons bezoek aan Jamaica ik heb Reggae-muziek (de enige muziek in Jamaica!) leren warderen en ben ervan gaan houden..


Ik ben zeer dankbaar dat ik dit mooie werk heb mogen doen en hoop het nog lang te mogen doen, het werk van muziekdocent.  Nu al bijna 20 jaar.   De laatste 11 jaar als zelfstandige, toen ik begon met DEPIANO.  Toen nog alleen pianolessen bij ons in de huiskamer van ons flatje.   Nu uitgegroeid tot een gezellige muziekschool met een supergeweldig team van professionele en ervaren docenten voor zang, gitaar, slagwerk, basgitaar en nu sinds dit jaar ook een heus kinderkoor (AllesKidz), tienerkoor (Sing4You) en volwassenkoor (Let's Sing Together)...

Bewust leven, dat is soms niet echt eenvoudig,  volgens Eckhart Tolle, schrijver van "De kracht van het NU" betekent dit, het leven in "het hier en nu" en jezelf en de situatie accepteren zoals hij is.

Ik probeer dit toe te passen in het dagelijks leven en bij mijn werk.  Ik verwacht dat we tegen vele zaken zullen aanlopen zoals taalproblemen, de relaxte niet-Europese mentaliteit waar ik veel van gehoord en gelezen heb ( Fijn!) ,  nieuwe gewoontes, gebruiken, andere werkzaamheden, opvoedkundige zaken, en natuurlijk andere muziek en ritmes....

Ik weet eigenlijk wel dat je bewust leven heel goed kan "oefenen" in je eigen omgeving, in je eigen huisje, je hoeft ervoor echt niet 10 uur voor te gaan vliegen.  Maar toch is het niet alleen dat.  Het is ook een soort reis naar binnen maar tegelijk naar buiten.   Anyway.......   Nog maar 5 dagen en dan......weg.

Ik heb alle vertrouwen in jullie, onze docenten en alle lieve mensen die ons helpen om dit mogelijk te maken.  Ik zal het ontzettend moeilijk gaan krijgen om na 11 jaar dit achter te laten.  Ook de kerstoptredens en zomerconcert te missen is erg vreemd...



Ook die geweldige leerlingen van alle leeftijden die ik de afgelopen jaren heb mogen zien groeien zowel muzikaal als als persoon.  Geweldig! Dat maakt dit vak zo boeiend.  Bedankt.

Ik wil jullie leerlingen en collega's veel succes en plezier wensen tijdens de komende repetitiedagen en kerstoptreden.   Geniet ervan!

Vanaf nu tijd voor nieuwe dingen en ervaringen....  Tot snel.....       -  René