zondag 15 mei 2011

Week 21 en 22 Bezoek van Lydia en Roel aan Curaçao

Op weg naar de sterren en daar voorbij!!!

Met deze kreet van Merlijn vlogen we de zon tegemoet. De eerste vliegreis van de kinderen, dus deze werd met spanning tegemoet gezien. Met zo’n 5 graden vertokken we richting Curacao om daar een uurtje of twaalf later in een tropische hitte aan te komen. Mascha, Rene, Zoe en Sari stonden ons op te wachten en iedereen was helemaal happy om elkaar eindelijk weer IRL terug te zien.
Meteen onze huurauto opgehaald: een Kia Picanto (welke in de volksmond kleine kakkerlak werd genoemd). De kindjes wilden uiteraard niet weer gescheiden worden, dus deze gingen gezamenlijk in de grote jeep richting ons vakantieverblijf villa.knops@bluebayresort. Kleren uit en een duik in een heerlijk zwembad konden nu natuurlijk niet meer achterwege blijven!

De eerste dag moesten wij vanwege het tijdsverschil en de warmte nog een beetje op gang komen. ’s Ochtends hebben we Punda, een wijk in Willemstad, bezocht met vele winkels en lokale markten. Daarnaast hebben vooral genoten van elkaar, het zwembad en het paradijselijke strand met azuurblauw water, wit zand en mooie palmbomen… wat wil je eigenlijk nog meer? O ja, natuurlijk een mega grote taart vanwege mijn verjaardag, maar die smaken natuurlijk nooit zo lekker als ze eruit zien. ’s Avonds tijdens de zwemles van Zoe en Sari lekker pasta gegeten bij Cinco.
Zoe en Sari gingen de doordeweekse ochtenden gewoon naar school en kwamen ons meestal van te voren even begroeten, zodat we de dag zeker niet zouden verspillen met uitslapen. Vandaar dat Mascha en ik op dag 2 al uiterst gemotiveerd op de tennisbaan te vinden waren en ik helaas met 8-0 afgedroogd ben! Ook meteen de snaren van mijn tennisracket kapot geslagen en dus een mooi excuus om deze vernedering niet nog een keer te hoeven ondergaan ;-) ’s Middags hebben wij ons vermaakt met een tripje naar het Sea Aquarium waar we, hoe kan het anders, een dolfijnenshow bezocht hebben en Guusje en Roel een “meet en greet” met een dolfijn hebben gehad.
Voor de vrijdagavond hadden Mascha en Rene Judith (een geweldige oppas!) geregeld voor de kids, zodat wij met z’n vieren lekker konden eten en stappen bij Cabana. Hier speelt wekelijks een duur betaalde pianist (Juni Julliet) zijn waarschijnlijk vaste repertoir van ‘Curacaoaanse skihut-tunes’. Zelfs Brabant van Guus Meeuwis komt hier voorbij (dit geeft een goed beeld van het publiek bij Cabana dat voornamelijk uit Nederlanders bestaat die daar voor kortere of langere tijd verblijven).  De kinderen hadden deze avond voor het eerst samen mogen logeren en vooral Sari en Guusje hebben hierbij flink liggen keeten met het beeld van varkensneuzen en –piemels die Guusje op een lokale markt had zien liggen.

Zaterdag een snorkeltocht gemaakt naar een gezonken tugboat in Bandariba waar we onder water mooie vissen konden bewonderen en ’s avonds lekker met de kids gaan zwemmen en eten bij Zanzibar, de strandtent mét happy hour! Hier hebben vooral Rene, Roel en Merlijn genoten van een reggeabandje dat daar speelde.
Zondag hebben we een tripje gemaakt met een catamaran naar het eilandje Klein Curacao. Erg optimisch gingen we voorop de boot zitten, maar binnen de kortse keren stuiterde deze tegen de golven omhoog en konden we met de grootste moeite “in veiligheid brengen”. Gelukkig was ons beloofd dat de terugreis met de zeilen uit een stuk rustiger zou verlopen. Het eiland was prachtig, een paradijsje… zoals gezegd: Curacao in het klein. We hebben veel gezwommen en gesnorkeld en hebben hierbij zelf nog wat zeeschildpadden voorbij zien komen. ’s Middags terug naar de boot voor een lekkere bbq.
De nieuwe week begon met een tochtje naar Westpunt waar we onder andere het Nationaal Park Shete Boka hebben bezocht (en reusachtige leguaanen ontdekten tussen het lavagesteente!). Het park ligt aan zee en heeft een prachtige rotsachtige kust. Een inham waar de zee met veel kracht een grot binnenrolt was erg indukwekkend, maar helaas moeilijk om op foto’s vast te leggen.  Hierna een bezoek gebracht aan Jaanchi’s, een restaurant gespecialiseerd in het maken van lokale visgerechten. De eigenaar is een lopende menukaart en vertelt gepassioneerd over zijn gerechten.

Op dinsdag helpt Mascha wekelijks mee bij het lezen op de school van de kindjes en ook ik mocht deze keer mee. Het lezen in de klas van Zoe kon deze week niet doorgaan vanwege een druk programma. Vandaar dat wij ons om half acht al meldden bij groep 3 (de “oude” klas van Sari). Hier waren ze ondertussen al begon met het ochtendritueel dat bestond uit veel gezang, gedans en een gebed waar geen einde aan leek te komen. Dit alles werd afgesloten met een knuffelronde waarna wij mochten gaan werken met ons leesgroepje. Dit viel nog niet mee, omdat de kinderen nauwelijks begrijpen wat je zegt en ook niet iedereen met evenveel zin wil meelezen. Hierna lekker met Mascha even wat pastechi’s gehaald voor de lunch en er ook alvast een paar genuttigd als ontbijt (jummie!) Vervolgens gaan shoppen in de Zuikertuin Mall, terwijl Rene, Roel en de kids zich hebben vermaakt op wat strandjes in de buurt van de villa. ’s Avonds geweldig leuk op stap geweest bij Omundo. Hier veel meer lokale mensen dan bij Cabana. Toen de DJ het overnam van de welbekende pianoman kwamen de voetjes pas echt van de vloer en hebben wij het nog tot in de kleine uurtjes volgehouden!
Woensdag -the day after- konden met name de mannen wel wat rust gebruiken en terwijl zij met de kids ’s middags een dutje hebben gedaan zijn Mascha en ik naar Otrabanda, een andere wijk in Willemsstad geweest.


Aan het begin van de vakantie opperde Roel (na wat drankjes ;-) dat hij de vakantie op Curacao een mooie gelegenheid vond om onze relatie na 21 jaar met een huwelijk officieel te maken. Helaas kon dat in zo’n korte tijd niet meer geregeld worden, maar dankzij "personal wedding planner Mascha" hebben we daar toch iets mee gedaan! Mascha heeft een ex-ambtenaar van de burgerlijke stand gevonden die wel vaker dit soort dingen deed. Deze erg spirituele dame heeft ons allevier een avondje “uitgehoord” zodat zij het nodige over de huwelijkskandidaten te weten kwam. Op donderdagmorgen 12 mei 2011  heeft zij een mooie ceremonie verzorgd en stonden wij heerlijk met onze blote voetjes in het warme strandzand van het Resort Blue Bay. De kindjes waren door Mascha en mij van uiterst schattige trouwpakjes voorzien en zij vonden het maar wat cool om hier bij te mogen zijn! Een officieel huwelijk is dit volgens de Nederlandse wet dus niet, maar de vraag ligt al wel bij de gemeente Tilburg hoe we dit nu officieel kunnen bezegelen.

Vrijdagmorgen inpakken, nog een laatste duik in het zwembad en het laatste laagje bruin op de huidjes laten landen. Op het vliegveld nog een laatste drankje, wederom een klein traantje wegpinken na de roltrap, en op zoek naar het vliegveld wat ons naar Nederland zou brengen. Gelukkig duurde de terugreis maar iets meer dan acht uur en kwamen we op Schiphol aan om ongeveer 06:30 waar opa en oma ons al op stonden te wachten.

Mascha & Rene, super bedankt voor alles, groetjes aan Zoe & Sari en tot over 10 weken … *smak*

                                                                                                ********
Let op: Heb je nu nog maar weinig tijd over? Kijk de foto's dan later want het zijn er nog al wat! Zeker incl. "bruiloft"  (selectie van ong. 200/1000)

Oja, we vinden dat ze de hoeveelheid wijn/whiskey en bier wel achterwege gelaten hebben, maar misschien was dat met opzet?!