donderdag 13 januari 2011

Week 4 Curacao



<><><><>
1e schooldag Zoe en Sari!
 























4e week Curacao!
- Auto overgeschreven
- Rene mountainbike tochten gereden als gids
- Naar Westpunt Playa Kalki
- Kennismaking Blue Bay Resort, huizenjacht
- Kinderen naar school
- Kennismaking met oppas Judith
- Kerstboomverbranding

Hallo lieve mensen,

Alweer de 4e week nu op Curacao. De afgelopen weken stonden vooral in het teken van wennen, wennen aan klimaat, mensen, verkeer, auto huren, auto kopen, en … huizenjacht, dagelijks bellen met makelaars, vanuit de Mac op internet websites af struinen naar huizen te huur.
Op dit moment is het nog steeds behelpen qua internet. Dus gewoon nog ouderwets naar de Mac Donalds. Lang leve de Mac ! 


Verder hebben we o.a. onze auto overgeschreven, ik (René) heb al 2x gewerkt als mountainbike tour guide voor een bedrijf, zijn naar de andere kant van het eiland gereden (Westpunt), het noorden bezocht, kennisgemaakt met het super mooie Blue Bay Resort, onze oppas op bezoek gehad, deel genomen aan de kerstboom verbranding en nieuwjaarsborrel , eindelijk ons huis voor de komende maanden gevonden en gehuurd, en nog veel meer….


We hebben onze net gekochte Jeep overgeschreven, wat een procedure zeg! (zie foto’s) . Deze procedure wijkt nogal af van de procedure in Nederland. Je hebt hier bijna overal een loket of ruimte voor, voor het aanmelden van de overschrijving, keurstation, betaling keuring, betaling overschrijving, belasting betalen, etc..

We kunnen zeggen dat we eindelijk na 4 weken zoeken een supertoffe villa gevonden hebben om onze 5e week mee in te luiden! Alles erop en eraan,met o.a. een lekker zwembad van 5 x 10 meter! Foto's volgen nog...(week 5)


Donderdag 6 januari was hier de kerstvakantie voorbij en zijn de kinderen voor het eerst naar school gegaan en hebben kennisgemaakt met hun juf en klasgenootjes. Was best spannend voor ze natuurlijk. We hebben hiervan natuurlijk ook een paar leuke foto’s gemaakt.

Liefs!