zondag 27 maart 2011

Week 15 Gefeliciteerd meiden!

Deze week hebben we naast het bezoeken van onze school mijn ouders ook meegenomen naar een heerlijk restaurant. We hebben souvenirs gekocht ook al voor onze eigen kinderen die al met een koffertje mee naar huis gaan. Ook nemen we dan afscheid van onze kerstspullen en wat schoolboeken van Zoë. Het type boek gaat mee want Zoë heeft haar typediploma vanuit hier gehaald met mooie punten.

We zijn naar het museum Kura Hulanda geweest waar we vooral erg onder de indruk waren van het feit dat het toch echt de Nederlanders waren die handelden in slaven. Niet dat we dat niet wisten, maar gedurende twee uur werden we eens flink met onze neus op de feiten gedrukt.

We zijn gaan kijken naar ons eerste huis om mijn ouders een beeld te geven waar we eerst woonden en het verschil te zien met nu. Best vreemd om daar weer te komen.

Zoë heeft haar rapport gehad met mooie cijfers, na een grondige blik van mijn vader (leraar) blijkt dat ze toch nog wel wat moet doen naast haar school en huiswerk hier aan het Nederlandse huiswerk. Dat zal haar even niet meevallen…Als afsluiting hadden ze een filmavond op school voor de kinderen en de mannen gingen mee. Wij vrouwen gingen lekker shoppen en borrelen. Nadat we de kindjes en de oppas (oma) weer thuis hadden afgezet zijn we met z’n drieën naar Cabana geweest, een Beach club met live muziek. Om onze kater te beperken hebben we ’s nachts een Lomito Pan (broodje met ossehaas) op bij de truck di pan (griller), een soort mobiele snackbar met lokale gerechten.

Willemien en ik hebben weer een heerlijk potje getennist en dat moest ook wel weer want de pondjes vliegen eraan, stel je maar voor…elke dag terrasjes weer???

Vrijdag zijn pa en ik zijn nog een keer lekker gaan duiken en we werden lekker door mijn ouders verwend door te gaan uit eten.

Vandaag heeft Sari haar zwemdiploma A gehaald waar we natuurlijk heel trots op zijn en gaat nu voor B, Zoë heeft het zwemmen ook helemaal te pakken en gaat vanaf volgende week op zwemvaardigheid. Vanmiddag weer lekker naar het strand, heerlijk genieten!


Nog een paar daagjes genieten van een extra vakantie omdat alle docenten meehelpen met de volkstelling en dan gaan we opa en oma ze weer uitzwaaien .

Hieronder de foto's