maandag 2 mei 2011

Week 20 Paasvakantie op Curaçao

Week 20  Paasvakantie op Curaçao

De afgelopen week weer vele leuke dingen gedaan op het altijd levende en bruisende Korsow!  De kinderen hadden lekker vakantie.

Van dit alles hebben we ook weer een aantal foto's in onze diavoorstelling geplaatst (zie hieronder)
Koninginnedag Curaçao 2011


Samenvatting van de afgelopen week:
o.a. 

- Mascha en Sari op Oogstfeest Seú op Curacao
- Bezoek aan een van de mooiste stranden ter wereld Cas Abou
- Verblijf van Chris de Winter die met zijn 4 vrienden die hier 4 dagen is geweest
- Zoë en Sari met vakantieplan bij SeaQuarium dolfijnendag!
- Eindelijk de Curaçaose Bieb gevonden
- Mangotijd, verse mango's plukken uit bomen hier op terrein
- Zoë en Floor samen naar bioscoop The Movies als verjaardagskado
- Pappa en Zoë samen een tropisch "vogelhuisje" gebouwd van afvalhout
- Queensday,  2 optreden René met band op één dag

Alweer een week voorbij, de weken vliegen hier voorbij.

Hoewel het alweer ruim een week geleden is dat we afscheid moesten nemen van onze lieve hond Max valt zijn afwezigheid me nog best zwaar. Vooral de wandelingen in de ochtend, middag, avond, zijn geluidjes dat zal moeten slijten vrees ik.  Max was zo beter af, was erg ziek en bijna niet meer mobiel.  Ik denk nog dagelijks aan Max.  Gelukkig hebben we vele mooie momenten om aan terug te denken en de foto's waarop veel is vastgelegd....

Maandag: 2e Paasdag  (Pasku)  Oogstfeest Seú op Curacao


Op Curaçao is dit weekend het jaarlijkse Seú oogstfeest gehouden. Deze parade vindt jaarlijks op tweede Paasdag plaats. Mascha en Sari waren samen gegaan, Zoë en René bleven lekker thuis.

Seú is een grote feestelijke optocht, waarbij de prachtige klederdracht een belangrijke rol speelt. Er wordt gezongen op het Seú ritme en er worden traditionele muziekinstrumenten bespeeld.
Op die dag trekt een kleurrijke optocht in Curacaose klederdracht al zingend en dansend door de straten van Otrobanda [het westelijke gedeelte van Wilemstad.

Ik (Mascha) ging er heen om net als met Carnaval heerlijk te genieten van de dansers. We kwamen er aan en meteen viel al op dat we de enige zichtbare blanken waren. Maar ach...wij wonen hier dus geen probleem. We zochten een plekje onder de boom want het was veel te warm in de volle zon. De groepen passeerden ons net als met Carnaval met als verschil dat als ik een foto wilde maken ze niet voor me stopten en poseerden maar juist wegkeken en vooral niet lachten. Ik begon beter te kijken en het viel me op dat de klederdracht moest komen uit de slaventijd...oeps wie wil dan een makamba (blanke) zien laat staan er voor poseren. Hoe langer ik de groepen bekeek hoe ongemakkelijker ik me voelde. Na net genoeg foto's geklikt te hebben met de zoom om onszelf en jullie een indruk te geven, gingen we toch wel met hangende pootjes terug naar de auto...dit was een feest waar we niet thuis hoorden.

Dinsdag:  Bezoek Cas Abou - In Top 10 van Werelds mooiste droom stranden

Na pasen, wilde we graag weer eens dagje strand doen.  We kozen voor Cas Abou, een van werelds mooiste stranden dat zelf in de top 10 staat vermeld als mooiste strand!  (Zie foto's voor impressie)

Het weer was perfect lekker warm, veel zon, warm water!

Spullen gepakt, zonnebrand, snorkelspullen en weg.
Het water op Cas Abou is echt fantastisch!   Lekker warm, kraakhelder met een zicht van minstens 50 meter.   We hebben die dag lekker genoten.

De onderwaterwereld is er fanastisch.  Ik (René) heb er samen met Zoë lekker gesnorkeld en vele mooie tropische vissen gezien o.a.  2 verschillende murenes.
 (Zie foto's voor impressie)

Bij thuiskomst waren Chris, de zoon van de huiseigenaar met zijn 4 vriendinnen al aangekomen vanuit Nederland voor een vakantie.  Ze zouden bij ons 4 dagen verblijven.    Ontzettend aardige jonge mannen.  We konden het goed vinden samen en ook de combinatie met hun nachtelijke uitstapjes en onze ochtenden verliepen probleemloos.  Complimenten heren!    Ze zijn tot vrijdag gebleven maar we zouden ze later in de week bij mijn optreden met band nog eens terugzien.    Daarna vertrokken Chris met gezelschap naar een huurhuis op Jan Sofat.

Woensdag: Zoë en Sari met vakantieplan bij SeaQuarium dolfijnendag!

Weken hadden ze er al naar uitgekeken (wij eigenlijk ook!) Dagje naar de dolfijnen op Sea Quarium.   Vandaag mochten Zoë en Sari naar de dolfijnen..

Het was een middag vullend programma bestaande uit o.a. briefing, uitleg over dolfijnen, encounter,  knuffelen met dolfijn en snorkelen en zwemmen met deze wonderbaarlijke schepselen.  Het was voor ons allen een geweldige en onvoorgetelijke ervaring. (De foto's spreken voor zich denk ik :-D )

Donderdag-Vrijdag: 

Deze dagen lekker samen erop uitgetrokken en oa eindelijk de Curaçaose Bieb gevonden.    Het terrein hier op Blue Bay staat vol met mangobomen.
Rond deze tijd zijn ze te plukken en dat doen we dan ook.. Mmmm

Vanaf de tijd dat we afscheid moesten nemen van Max verscheen er ook steeds een duif op onze porch.  Een aanleiding voor Zoë om deze te bombarderen tot huisduif.  Hiervoor moest natuurlijk een huis gemaakt worden.  Ik heb samen met Zoë met wat resten van tropisch hout een soort huisje in elkaar geknutseld (zie foto).   De duif (Lachduif) en nog een aantal andere tropische vogels waaronder de mooie tropisch Roepiaan weten nu dagelijks het "huisje" te vinden voor voedsel.


Zaterdag - Queensday,  2 optreden René met band op één dag


Afgelopen zaterdag, koninginnedag gevierd in stijl hier op Curaçao.  Deze dag stond vooral in het teken van mijn optredens met de band Sleeves wat weer een geweldige ervaring was.  

2 optredens stonden die dag op het programma.

Het weer was perfect, warm en zonnig.   1e optreden vond plaats in de stad (Punda) in de wijk Pietermaai Small.  Dit initiatief was opgezet door een aantal ouders van een school met de lokale horeca om geld in te zamelen voor de schoolkinderen zodat ze op schoolreis konden naar Bonaire.
We hebben als band onze medewerking verleend om die middag te komen spelen.    Na het optreden moesten we meteen door naar het hoofdpodium bij het Rifford om daar het avondprogramma te verzorgen.  Het was wederom een echt feestje!  (Zie foto's voor impressie)

Zondag/Maandag: Stonden in het teken van logeerpartijtje, alweer barbequen, nagenieten van optreden, en relaxen bij ons zwembad.

Komende week mogen we eindeljk onze vrienden uit Nederland ontvangen Roel en Lydia met hun kindjes Guusje en Merlijn.  Dat wordt gezellig..

Hieronder dus nog de fotoooooz!!

Later meer.

Liefs uit Curaçao   René, Mascha, Zoë en Sari