zaterdag 12 februari 2011

Week 9 Curacao

Week 9                              
Week 9 stond wel in het teken van werken, eigenlijk eerst nog “werken” maar aan het einde van de week bleek dat we beiden toch een baan hadden.
Ik, Mascha had in een assertieve bui gezegd tegen de eigenaar van een knusse meubelmakerij die alleen in opdracht van de klant werkt, dat ik mijn tafel wel zelf kwam maken en dat als hij me handig genoeg vond ik wel kon blijven werken. Wat? Ja tafel maken. Ik heb in het verleden veel oude meubeltjes opgeknapt en vind er erg leuk om met hout iets te kunnen maken. Dit was dé gelegenheid om daar weer iets mee te doen. Op maandagochtend zat de tafel in elkaar en twee ochtenden verder was hij klaar. Ik heb alles zelf gedaan incl. zagen aan een zaagmachine tot het white washen.  Maandag kan ik terug komen want er is genoeg te doen…
René weet inmiddels hoe hij zwembaden moet schoonmaken en heeft aan mij al één klant. Woensdag gaat hij voor het eerst bij de band Sleeves repeteren én hij heeft afgelopen vrijdag een gesprek gehad met iemand van Blue Bay Golf Resort (ons resort www.bluebay-curacao.com) die alle activiteiten organiseert. Samen gaan ze Blue Bay Active opzetten waarbij René de afdeling Mountainbiken en Muziek op poten gaat zetten. Blue Bay zorgt dan voor de reclame en promotie. Ze verwachten in de carnavalsvakantie operationeel te zijn. Later meer…
De kindjes voelen zich al veel meer thuis hier in ons nieuwe huis en op school. Ze kennen al een aantal kindjes en spreken ook af. Gelukkig wonen er op Blue Bay ook kindjes in de buurt waar ze gezellig mee buiten spelen. Zoë heeft afgelopen vrijdag meegedaan aan een voorleeswedstrijd met belangrijke jury waar ze helaas nét buiten de boot viel. We waren er als trotse ouders natuurlijk bij.
Ook met ónze sociale contacten gaat het goed, we hebben 2 vriendenstellen en een in de aantocht. Hans (oud collega)en Vicky zien we bijna elke week en ze zijn erg gek op de kindjes en zij op hen.  Juriaan en Maaike met hun kindjes Zomer en Indy (baby) zijn het stel waar we onze auto van gekocht hebben. Vorige week  hebben we al lekker samen gegeten en geborreld. Ik heb al twee tennismaatjes, Saskia en Willemien waarvan de laatste ook een duikmaatje wordt; we rijden samen naar de zwemles voor haar jongste Wiebe en Sari. Onze oppas Judith en tijdelijke logé Eefje horen ook bij ons sociale leven en ik heb gisteren een heerlijke cocktail op om daarna met Eefje naar de bios te gaan (met vest en sjaal brrr airco!). Ook zij is erg lief voor de kinderen die zomaar een luchtbed kado kregen.
En dat karretje dan? Nou daar kun je heerlijke Batidos bestellen. Vers fruit met ijs en melk en dan flink shaken. Je ziet ze op elke hoek van de straat dus dat moesten we uitgeprobeerd hebben!  
Oja, we vinden her erg leuk als jullie een keer via de website reageren, weet je niet hoe dat moet? Ga naar de blog van 27-12-2010. “Een reactie plaatsen-Hoe moet dat?”
Nog 3 weken…dan komen mijn ouders!

Veel liefs weer van ons, heerlijk zeg vandaag in de zon! J

Hieronder de foto's van week 9