maandag 7 februari 2011

Week 8 Curacao!!

Weer een weekje om…..
Week 8
ligt alweer achter ons.   De afgelopen week stonden vooral in het teken van veel relaxen, stranden, muziek maken (jawel!),  mooie stranden en bakken.
Op Curaçao bevindt zich het bekende Sea Aquarium  Dit aquarium complex is een van de uniekste aquaria in de wereld dankzij haar 'open-water-systeem', wat inhoudt dat vers zeewater continu de aquaria wordt ingepompt.
We hebben sinds vorige week allemaal een abonnement genomen op het Sea aquarium.  Ideaal! Zoë en Sari zitten er vlakbij op school (5 minuten met auto!) zodat we na schooltijd om 12:30 lekker samen naar de dolfijnen en zeeleeuwen kunnen gaan kijken. In december zijn er nog twee dolfijnen geboren! Erg leuk.
Naast Sea Aquarium ligt het lion’s dive beach resort , een van de vele  luxe resorts op Curacao. We zijn na ons tweede bezoekje aan de dolfijnen onder het genot van een Amstel Bright lekker in de een van de ligstoelen op het strand gaan liggen.  De kindjes bikini’s aangetrokken (want dat is voortaan vaste bagage als we ze ophalen van school) en lekker de warme zee in. Daarna een lekker plons genomen samen in het grote 50 meter sportbad van Lion’s Dive waar we dwingend doch vriendelijk werden verzocht te vertrekken omdat we niet in het hotel zitten, FLAUW!(zie foto). 
Ook afgelopen week heb ik  weer eens wat kunnen doen op muziekgebied (eindelijk!)  Afgelopen donderdag gejammed met zangeres, gitarist.   Daarnaast heb ik contact gehad met de band Sleeves waarmee ik komende woensdag een afspraak heb gemaakt.  Ik ben zeer enthousiast. Ze hebben ook een facebookpagina en wat filmpjes op youtube.  Er gaat eindelijk iets gebeuren. Let’s Play!!!!
Verder deze week ook nog een leuk lokaal strand van Boca Sami ontdekt (zie foto’s) waar we wat mooie plaatjes hebben geschoten.   Boca Sami ligt ten westen van Blue Bay Resort waar wij wonen. Eigenlijk om de hoek. Bij  St. Michel vind je prachtige zoutpannen die vroeger gebruikt werden voor zoutwinning.  Nu zijn het uitgestrekte zoutwater meertjes waar je veel flamingo’s kunt vinden.
Omdat foto’s vaak meer zeggen dan woorden plaatsen we hieronder de foto’s van afgelopen week.


Liefs René, Mascha en onze kindjes Zoë en Sari