zaterdag 1 januari 2011

3e week Vakantie in Jan Sofat


Zoals een aantal van jullie al wel weten genieten we deze week van een luxe vakantie in het Resort Jan Sofat. Een beveiligde wijk met alleen maar mooie villa's.
Na een aantal keer al bij Hans en Vicky te zijn geweest vroegen zij of we op de honden wilden passen en dus tegelijkertijd in hun villa te wonen. Zij vinden het al vrij normaal, het is tenslotte hun huis maar voor ons in vergelijking met de Demeterweg een welkome luxe na al dat geregel. De foto's spreken boekdelen!

Wat is nog meer Curacao? Koekjes in een trommel, bloem, snoep, chocolade, crackers, peperkoek goed verpakt en liefst in de koelkast. WAAROM? Wij noemen het "beesjes" lekker duidelijk voor de kinderen...
Voordeel is wel dat alles meteen wordt schoongemaakt en er niets blijft liggen. René had de vuilnis alvast buiten gezet om later in de container te doen en we hadden meteen een mierenkolonie voor de deur. Opruimen dus en spuiten maar!

Vandaag gaan we ons weer eens onder mensen mengen en lekker uit eten, richting Punda (centrum Willemstad) op een oer Hollands terras gewoon lekker op zijn Nederlands "Gelukkig Nieuwjaar" wensen. Natuurlijk eerst nog even een frisse duik in het zwembad! NEWS UPDATE:  We zijn net terug van Zanzibar een restaurant / bar op het strand van Jan Thiel (helemaal geen Punda). Hier blijkt elke zaterdag happy hour te zijn van 17:00-18:00 uur. A place to be. Ach dachten we even wat drinken daar, 5 uur later kwamen we vrolijk weer thuis met een gevulde maag, 2 oppasmeisjes en wat nieuwe vrienden rijker. De onverwachte momenten zijn vaak het mooist! 

Voor wie we hierdoor skypend gemist hebben: Felic aña / gelukkig nieuwjaar  

Eindelijk vervoer! Auto gekocht..

Happy New Year every body!!!    

Grappig, gisteren geskyped met vrienden en familie in Nederland rond middernacht (NL-tijd). Wij moesten nog 5 uur voordat het bij ons nieuw jaar was.

Hehe, het valt niet altijd mee om met 2 kinderen met openbaar vervoer te reizen. Alles is mogelijk maar praktische dingen als boodschappen doen, onderhoudsspullen kopen etc. is dan wordt dan knap lastig.

Gisteren hebben we ons huurautootje, een good old Mazda 323 vaarwel gezegd en teruggebracht.
hieronder een foto


De wegen hier zijn best tricky, met gaten in de weg van soms wel 50 cm diep, moet je met zo'n Mazda goed uitkijken of tewel...veel zigzaggen op de weg. Via een Nederlands gezin konden we een auto overkopen die wat groter is. Het is een Jeep Grand Cherokee geworden met.......AIRCO! Heerlijk dat hebben we in onze auto thuis in Berkel-Enschot nog niet eens.  Hier geen overbodige luxe...

 









Hieronder onze nieuwe amerikaanse bak:

Jeep Grand Cherokee


OK, auto gevonden, next..... een HUIS.. 

Wordt vervolgt   ik heb komende week interessant nieuws.......



Zoë en Sari onder de indruk van de RUIMTE