dinsdag 28 december 2010

Kerst in Curacao

Kerst in Curacao

 Op kerstavond zijn we met zijn vieren uit geweest, we wilden echt eens Curacao bij night zien. Het was heel gezellig en het uitzicht grandioos met die gekleurde huizen. Wel gek om gewoon met je korte broek of jurkje buiten te lopen en blij te zijn met een beetje wind.
De kerststal in Otrabanda was ook heel erg mooi, dat zie je bij ons niet. Om half elf waren we terug en Sari was al in de auto in slaap gevallen.

Op eerste kerstdag hebben we lekker uitgeslapen (tot 08:30u) en samen aan tafel gegeten met croissantjes en lekkere broodjes. Tijdens het ontbijt keken we naar Nederland 2 waar we menig traantje moesten wegpinken omdat mensen in Den Bosch een ster in de boom gingen hangen met een foto van een dierbare…op dat moment mis je toch wel de mensen om je heen waar je van houdt!
Ja, je leest het goed, we ontvangen hier Ned 1,2 en 3, weliswaar de herhalingen of we komen wat later in een programma maar wel leuk voor de kindjes omdat er dan toch iets vertrouwd is.
Even terug naar eerste kerstdag, we waren eigenlijk van plan om eens geen boodschappen te doen, winkels waren toch dicht , en eens heerlijk van die 28 graden en witte stranden te genieten, REGENT HET! Ja, en nog de hele dag ook! Maar goed, eindelijk alle koffers eens uitgepakt en herpakt met de spullen die we pas later nodig hebben, Zoë lekker voor de buis naar de Magic Show kijken en Sari weer eens bijslapen van ons stapavondje. En ik…alvast koken voor tweede kerstdag. Lekker bakken en kokkerellen met de ramen open, korte broek en hempje want regen of niet, die 28 graden blijft, misschien was het zelfs kouder, 26 graden. René ging het fietsen eens uitproberen maar kwam zeiknat en na twee keer hard vallen weer terug. De wegenbouw is anders dan bij ons en kennen nog geen aquaplanning dus bij iedere bocht glij je uit, het is spekglad.
’s Avonds mooi gemaakt, het is toch kerst en zijn we gaan uit eten in een Mexicaans Restaurantje, meer een eetcafé. Voor de kinderen prima, voor ons veel te zout! Op tijd naar huis zodat de kinderen wel op tijd naar bed konden maar sliepen helaas niet zo snel.

Tweede kerstdag Vandaag hebben René en ik bij Hans en Vicky gekookt en daar samen het kerstmaal genuttigd:
MENU

Crostini met tapenade (homemade)
Courgette soup met gedroogde tomaatjes (homemade)
Gevulde pomodori tomaatjes uit de oven (homemade)
Gemarineerde varkenshaas omwikkeld met spek met rozemarijn knoflook aardappeltjes uit de oven (homemade) en sla met blauwschimmelkaas.
Koffie met Amandeltaart met room na (homemade)

Het was heel erg gezellig en we hebben best genoten maar... een witte kerst hadden we ook wel heel erg leuk gevonden!

Voor jullie allen een voorspoedig, gezond en brrrr KOUD nieuwjaar!
Groetjes Mascha en René en Zoë en Sari

2 opmerkingen:

  1. Dat was zo gezellig daar! We denken er nog vaak aan terug, ook aan onze hond Max van wie we op het eiland afscheid moesten nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat was zo gezellig daar! We denken er nog vaak aan terug, ook aan onze hond Max van wie we op het eiland afscheid moesten nemen.

    BeantwoordenVerwijderen